Treningsperiode 2 er over

I dag hadde jeg 2017s andre FTP test, som avslutning på treningsperiode 2. For dere som ikke vet hva FTP er, så beskriver FTP den maksimale snittwatten du kan holde i 60 min. Dette finner man ut ved å kjøre en test på 20 min, der fokus er å ha så høy snittwatt som mulig. Man regner med at dette resultatet tilsvarer ca 105 % av hva man ville kunne prestert på en time. Derfor trekker vi fra 5 % på resultatet av 20-minutterstesten for å finne terskelwatten.

Treningensplanen min som Graeme styrer (http://sportcoaching.se) er lagt opp i 4-ukersperioder. Den bygges opp uke etter uke, både i mengde og intensitet. Den fjerde uken er en rolig uke, med 3 rolige økter og 2 tester; en maxtest på 5 minutter, og en FTP test.

Perioden som har vært nå har vært preget av mye styrketråkk og 10 og 15 minutters intervaller. Det har også vært økter hvor dette blandes, og det har vært nytt for beina mine. En vanligvis rolig 10 minuttersintervall var ikke like enkel etter to harde 7 minuttere med styrketråkk. Tross slit og stive bein, er det gøy med nye økter man ikke har kjørt før. Timene går liksom litt fortere.. Selv om vi ikke hadde ”budsjettert” med så mye økning denne perioden har jeg økt FTP verdien min en del, noe vi er fornøyde med. Det er ukene som kommer vi skal begynne å presse terskelwatten opp.

Jeg hører ofte av andre mer erfarne syklister at februar og mars er tiden hvor det er lettest å miste lysten på sykkelen og rulla. Det kan jeg skrive under på. De siste ukene har det vært et tiltak å gå ned i kjelleren å sette seg, og enkelte dager har jeg drøyet så lenge som mulig med å starte treningen. Det har vært ekstremt viktig å fokusere på hvorfor jeg satser som jeg gjør, og hvilke mål jeg har satt meg. Jeg når ikke målene av å sitte i sofaen mens de andre trener.

I morgen starter periode 3. Det starter med en hviledag. De er det ikke for mange av, så de blir satt stor pris på. Jeg har tittet litt på treningene som kommer, og nå begynner virkelig hardkjøret. Blant annet venter økter med 5 intervaller a 15 minutter på terskel, økter med 2 x 20 min på terskel for så å kjøre 2 x 5 minuttersintervaller 15-20 watt over terskel. Jeg har fått hint om at dette kommer til å bli knallhardt, men som jeg skrev tidligere er det nå vi skal presse opp FTP-verdien, og det er jo det vi er ute etter.

Til tross for litt sviktende treningslyst de to siste ukene, går jeg inn i en ny periode med ny giv. Nå ser jeg frem til (forhåpentligvis) varmere vær og lysere dager, slik at det blir fint å sykle ute. Slaps, sludd, regn og salt er ikke mine beste venner! Det er heller ikke mange ukene til rittsesongen begynner.

Kvelden blir tilbrakt i sofen med TV og disse to vennene.


 

 

Stian

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s