Sesongen er i gang, etter et par kjipe uker

Nå har det gått to uker siden treningssamlingen, og to nye uker er lagt i treningsbanken. Det som skulle vært to gode uker, med mye god og hard trening har ikke bitt som planlagt. Etter samlingen var jeg sliten, og tok noen dager fri for å samle krefter og restituere skikkelig. Dette trengs i en hverdag med full jobb og familie, hvor minstemann på 9 måneder  har lakenskrekk. Jeg følte meg ikke helt bra, og klarte ikke holde trykket oppe. Forkjølelse kom, og varte i 1,5 uke. Absolutt ikke noe jeg foretrekker, men bekymret for formen er jeg ikke. Fra torsdag denne uken har det blitt gradvis bedre, og i dag var det tid for årets første ritt: Stjernetråkken på landevei i Fredrikstad. 80 km med lettsyklet terreng ventet i vår-sol og 12 grader. Livredd for å bli mer forkjølet kledde jeg meg i det varmeste jeg hadde. Det viste seg fort å ikke være det smarteste jeg har gjort.. Kroppstemperaturen steg til nærmere 40 ganske kjapt, men det var ikke et problem. Stenge ute de kjipe tankene og trå videre var det som gjaldt. Heldigvis er jeg ganske sterk i hodet, ellers tror jeg at jeg hadde gitt opp ganske fort. I dag hadde jeg endelig gode bein, og satt enkelt med i et felt hvor mange gode nasjonale ryttere var med. Jeg satt lett med opp den verste bakken som sykles to ganger, og gjorde det jeg og treneren hadde blitt enige om. Etter 40 km og halvveis ritt svinger fyren meg brått unna et hull i veien jeg ikke ser, og kjører rett ut i det. Min første tanke er at ”fy fadern der var jeg heldig jeg ikke punkterte!”. Nøyaktig 6 sekunder senere kommer en kjent lyd og farten sakkes kjapt. Punktering… Da er det dessverre ikke noe annet å gjøre enn å kjøre til siden, gå av og stoppe tiden på Garmin computeren. DNF eller did not finish altså.. Kjedelig å bryte sesongens første ritt, i tillegg i strålende sol og gode bein! Tross resultatet sitter jeg med en grei følelse av at kroppen responderer og det ser fint ut med tanke på tiden som kommer.

Smilende og glad grunnet gode bein. Kledd i helsvart for dagen
Kjedelig å bryte, men ganske greit å få litt ekstra tid med denne dama:)

 

Så over til noe litt mer positivt: i en hverdag som er fylt til randen, er jeg ekstremt bevisst på at jeg må restituere så godt som mulig. Som et ledd av dette skal Halden Naprapatklinikk ha ansvaret for kroppen min i 2017. Jeg slet veldig med ryggen det siste året jeg spilte ishockey, og noen dager klarte jeg ikke engang sitte ved bordet under hele middagen. Jeg måtte flere ganger legge meg ned på gulvet for det kjentes som ryggen skulle knekke sammen. Etter tre behandlinger hos Ingrid på Halden Naprapatsenter var all smerte borte, og jeg kunne igjen delta på en full middag.

Nå blir det jevnlig massasje og naprapatbehandlinger, og det er jeg veldig glad for. En av de beste følelsene man kan ha må være når folk har troa på deg og det du gjør, og den følelsen får jeg når jeg er hos Ingrid. Hun er så tilstedeværende og dyktig i arbeidet sitt! Tusen takk for tilliten du viser Ingrid, det setter jeg ekstremt pris på!

Nå blir det forhåpentligvis god trening og god kropp frem til neste ritt som blir Smaalenene Rundt med Fiskeklev Landeveisclub. I starten av sesongen blir det et par landeveisritt for å få litt fart og god trening. I Smaalenene skal jeg være med å kjøre inn klubbens andre seier etter oppstarten, etter at Martin Iversby knuste all motstand i dagens spurt i Stjernetråkket. Rått!

So long!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s