Sportssjefen befaler: Raceraport Höiåsrittet! Nu!

Da er vi midt i en ny uke, etter en helg med to ritt. Dalsland XC på lørdag, og Høiåsrittet neste. Dalsland ble som nevnt på facebook-siden min en skuffelse, med to velt og brutt ritt etter en time. Elendige bein gjorde ikke dagen bedre bedre.

Det er ikke vanskelig å vite hvorfor beina ikke har det vanlige trykket, og hvorfor de ikke klarer å presse seg. De to sisste ukene har det vært mye utenom trening, og jeg har ikke fått like mange hardøkter som jeg skulle ha. En intervalløkt på 9 dager og 6 dager fri er ikke optimalt. For mye fri virker på kroppen på samme måte som for mye trening.

Jeg håpet at det som ble en hard dag under Dalsland skulle ha en positiv effekt på kroppen under Høiåsrittet. Jeg følte på oppvarmingen at kroppen fungerte bedre enn tidligere, men noe sliten virket jeg. Så fort rittet begynte la jeg meg blant de 5 første, noe som var taktikken min. Jeg skulle også holde hjulet til Mr. Halden-Karusellen Bjørn Gjellebæk og bli med på, eller prøve å blokkere hvert bruddforsøk han gikk på. Det er ikke lett, for den mannen er lagd av stål. Hvert år i hvert ritt virker det som han er i knallform.  Jeg prøvde å holde hjulet hans, og være med på de gangene han tråkka litt til. Heldigvis forsøkte ikke han eller noen andre sterke ryttere å gå så ofte i starten. Jeg følte jeg hadde gode bein og satt enkelt med i front av feltet, uten å bruke mye krefter. På vei inn til første og eneste terrengparti ville jeg være først, da det tradisjonelt splittes her og kommer du for langt bak er du ferdig. Jeg var nr 4 inn, men måtte ut av sporet da mannen foran fikk dårlig feste og stoppet. Da kjørte fem stykk forbi meg og jeg kom ut av terrengbiten med en liten luke opp til teten. Jeg kjørte de inn med to-tre ryttere bak meg, så vi var en ganske stor gruppe ut mot asfalten. Det skal sies at det terrengpartiet er ikke krevende, men veldig bløtt og glatt i starten. Opp til asfalten følte jeg meg pigg og tok det ganske pent.

18198198_10209247275875809_6953579571240999001_n
Bjørn Gjellebæk først, Fredrik Stephansen (Swix Hard Rocx) nummer to, jeg nummer tre og Frode Bokerød fra Halden CK i front av feltet på vei tilbake mot asfalten. Bilde av Robert Løwengreen
Asfaltbiten er ikke så lang, og  i år var det en ny  start på veien opp til Høiås.  Vi skulle mellom to hager og over et jorde før lysløypa opp til mål ventet. Lysløypa er ikke spesielt hard, men har et par – tre kneiker som er ganske harde hvis det blir kjørt hardt. Opp til første kneik stiger det jevnt i 1 km ca, før kneika kommer . Den er bratt og full av løs stein, og med en gang jeg fikk øye på den kom krampene. Jeg følte jeg hadde gode bein og ingen tegn til kramper, men plutselig smalt det. jeg måtte bare slippe og klarte så vidt komme meg opp bakken. Feltet ble splittet og jeg kjørte med to andre opp til mål. Inn i mål ca 1:30 bak vinneren. Tapte halvannet minutt på 3 km! Da er det ille å kare seg den siste biten til mål!

18194827_1491501474255054_8729522653168630636_n
Siste meterne inn mot mål
Det positive er at beina fungerte bedre, og jeg følte jeg hadde en god dag frem til det smalt. Et par harde økter denne uken så er forhåpentligvis beina og kroppen bedre rustet til helgens ritt.

Det er også veldig motiverende og stas at treneren min er med på rittene. Oppmuntrende ord og tips før start og gjennomgang av rittene rett etter målgang er ting jeg setter vedlig pris på. Jeg føler vi har samme tanker om trening, og føler fremgang stort sett hver uke.  Setter stor pris på oppfølgingen jeg får fra han og Joakim Gustafsson (sportssjefen) som også er med på mange ritt. Takk gutter! Team Swesports rocker!

18222407_10154258151725378_5346591810447793139_n
Treneren min Graeme Stone og meg rett etter målgang
Det er også veldig gøy at fol kroper og heier på meg gjennom løypa. Aldri kjørt et ritt med så mange «Heia Stian!» og «Kom igjen Stian!» før. Det hjelper meg veldig når jeg er litt nede og det tærer på kreftene. Tusen takk!

Stian

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s