August og «mine» ritt står for døren

Nå er vi inne i en av de viktigste ukene i sesongen for min del. Nå til lørdag kommer Grenserittet, og det er et ritt jeg setter høyt. Det er lokalt, mye folk og god stemning i løypa og løypa passer meg godt. I år går starten halvannen time senere enn forrige år, og det er vel heller ingen ulempe å kunne slippe å stå opp 06:30. Videre i august kommer Cykelvasan og Birken, og det er ritt som jeg gleder meg masse til!

img_0759
Bilde: Pål Anders Thunsæs

 

I ukene som har vært har det vært litt blanda på treningsfronten. Første halvdel av juli var litt så som så, med ferieturer og det som følger med, mens forrige uke var veldig bra. Totalt klokket jeg inn nærmere 20 timer trening, og det er jeg veldig fornøyd med. Jeg var ute etter å få mye trening og kjøre kroppen litt ”ned” slik at jeg fikk i gang beina uten å miste for mye overskudd. Følte det var et lite sjansespill, med tanke på at det bare var 6 dager til Grenserittet når uka var over. Uken foregikk som følger:
Mandag: 3 timer og 70 km med litt trykk innimellom. Her kjørte jeg på racersykkelen med min bror og Martin Torp. Vi syklet til Sarpsborg og litt rundt omkring på vei hjem.

Tirsdag: 5 x 5 min (4 min styrketråkk og 1 min høyfrekvens) intervaller med Thomas Engelsgjerd i Bøkleva. Dette var hardt, men godt. Trenger å trene på å gå fra styrketråkk med lav kadens til høykadens. Thomas pusha meg hardt, og jeg ble sliten! 2,5 time og ca 70 km.

Onsdag: Rolig tur alene til Sarpsborg på racersykkelen. Forsøkte å ha høy kadens for å få ut gårsdagen, og fikk en god økt alene. 2,5 timer og 68 km.

Torsdag: 45 min intervall rundt Prestebakke. Resultatet er jeg fornøyd med, perset på runden og NP endte på 365 for dere som forstår dette. 2 timer og 60 km.

Fredag: Rolig tur til hytta med Thomas på terrengsykkelen. Vi kjørte rolig og kosa oss med godt mannesnakk om sommerkjoler og solbriller. 3 timer og 60 km.

Lørdag: Gjennomkjøring av Grenserittet med folk fra Halden CK og Fiskeklev Landeveisclub. Jeg kjørte fra hytta og møtte de andre på Remmen før vi syklet sammen til Strømstad. En god og lang økt som ende på 14 mil og 5,5 time.

Søndag: 1 time rolig på racern, 30 km.

 

Totalt ble det 19,5 time og drøye 50 mil. Det er jeg godt fornøyd med, kroppen var ikke like sliten som jeg hadde regnet med og det er et godt tegn. Det er ca 7-8 timer mer enn jeg vanligvis trener i løpet av en uke, og at kroppen tåler dette beviser at jeg er i ganske god form. Nå gjelder det bare å være flink i forberedelsene gjennom uken, gjøre de rette tingene og få i meg nok næring.

 

Nå stikker jeg ut på en intervalløkt! Vi snakkes!

img_0660-1

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s