Sesongstarten unnagjort i en morsom løype i Våler Kommune

IMG_2731
Foto: Ola Morken

På søndag gikk startsskuddet for årets sesong, og Stjernetråkken gikk av stabelen i Svindal. Løypa gikk i en små kupert rundløype på 35 kilometer som skulle sykles 4 ganger og totalt 140 kilometer.

På den første runden var det bruddforsøk hele tiden, men det var ingen som kom ordentlig unna. Etter ca en runde gikk et brudd på 5-6 personer, og jeg var litt vel aktiv i innkjøringen. Her ser jeg i ettertid at jeg kunne spart mye krefter, men jeg liker å bidra litt selvom det straffer seg brutalt til slutt. Mange hjalp til å kjøre inn, så det hadde blitt kjørt inn uten at jeg hadde brukt krefter på å hjelpe til. Når de var kjørt inn gikk det i rykk og napp hele tiden, men farten var alltid høy.

Rett før siste runde ble det en velt, og mange gikk ned. Jeg var heldig og var foran velten og kom meg unna, men feltet ble nesten halvvert. Asker Elite satt med hele laget foran velten, og de støtet ut på siste runden. De gikk med en mann hele tiden og jeg hadde ikke noe å stille opp med til slutt. Jeg ble sittende i det som var igjen av hovedfeltet, og Jonas Orset, som sykler for kontinentallaget Team Dare Murcia, kom til slutt opp etter å ha blitt hindret av velten. Han kjørte skikkelig hardt i front og fikk med seg meg og to til i en rulle foran. Det var mange slitne ryttere, så vi fikk ikke mye hjelp. Når han kom opp så jeg hvor nivået ligger; han bidro hele tiden, og tok harde føringer. Det er et nivå jeg SKAL opp på!

Inn mot mål kom mange ryttere opp til front som ville spurte om en dårlig plassering, og vinnerskalle som jeg er ville ikke la de komme før meg når jeg hadde gjort mye av jobben. Jeg ble med på spurten, og kom i mål som nummer tre av hovedfeltet med en lite imponerende spurt. Plasseringen til slutt ble nr 23 i et sterkt startfelt.

Alt i alt var det en god opplevelse av første ritt for sesongen, selvom plasseringen skulle vært mye høyere. Nå er rittbeina i gang, og det kan bare gå oppover. Allerede neste helg i Smaalenene Rundt kommer det til å skje!

IMG_2732
En av få ganger Thomas Engelsgjerd var foran meg. Han liker seg best bak meg! Bilde: Ola Morken

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s