Rittrapport: Høiåsrittet

høiås
Foto: Tom Minge Nilsen / HA. Satser på at det er greit å låne!

Resultater finner du her

I dag var dagen for årets første ritt i Halden-karusellen, en serie på 4 ritt som for mange mosjonister er en viktig oppkjøring til større ritt som Grenserittet og Birken.  Høiåsrittet, med sine 37,5 kilometer, har etterhvert blitt startskuddet for terrengsykkel-sesongen for mange, men i år var deltakelsen noe lavere.

I år gikk jeg til rittet med god selvtillit, og på tross av bare 3 turer på terrengsykkelen i år hadde jeg håp om en god plassering. I følge værmeldingen burde man heller ha holdt seg innendørs foran peisen, enn ute i skogen på et sykkelsete; det skulle regne kraftig, blåse og temperaturer ned mot 5 grader.

Starten på rittet gikk, og det gikk rolig ut fra start og inn mot Hjortefarmen. I Høiåsrittet er det to partier som alltid er avgjørende, og det første er skogspartiet ved Hjortefrmen. Jeg visste at det var dårlig underlag der, med mye gjørme og glatt underlag, så jeg forsøkte å være først inn i skogen. Jeg kom inn som nummer to, kun Frode Bokerød fra Halden var foran meg. Frode er god i skogen og fikk en luke på 5 sekunder ut av skogen, mens jeg fikk en luke til nr 3 på omtrent det samme. Etter vi kom ut av skogen kjørte jeg meg fort opp til Frode, og de bak kjørte fort for å ta oss igjen. Det kom 3 stk opp, og vi var en liten  gruppe på 5 syklister som var foran. Litt bak oss var det 3 stk som prøvde å komme opp, og når flere av de foran ikke var med i rulla kom de andre enkelt opp. Dermed var vi 8 stk i den første gruppen, og nå lå vi bare å ventet på det neste avgjørende partiet i rittet. Det er den bratte  bakken i lysløypa bak Stenerød. Heldigvis hadde jeg gode bein og var nummer to opp. Her datt det ryttere av og i front var vi 4 eller 5 ryttere igjen. Markus Eid Mellegård (Sarpsborg SK) lå foran opp hele lysløypa, og jeg lå bak han og følte jeg hadde veldig god kontroll og gode bein. Nå vi kommer opp til Høiås, bærer det av lysløypa og inn i en 2 km rundløype før mål. Her hadde Frode og en rytter til kommet seg foran meg, og når Markus støta ut av lysløypa lå jeg for langt bak til å klare å følge. Jeg måtte vente i 100 meter til vi var ute i rundløypa til jeg fikk plass til å komme forbi før jeg kunne gå etter Markus. Han hadde da desverre fått en god luke, og selvom jeg nærmet meg hele tiden klarte jeg ikke ta han igjen. På det nærmeste var jeg 10 meter, men da var det for sent. Jeg kom  i mål som nummer to, på plassen bak en rettferdig vinner. Han var sterkest og rykket i rett tidspunkt og fikk den luken han trengte for å vinne. Grattis!

Halden Arbeiderblad var på plass og har laget en artikkel om rittet. Sjekk den her. Her skriver de at jeg tapte spurten, men for å presisere det, det ble aldri noen spurt. Og hadde det blitt, så hadde utfallet blitt annerledes! haha

Ps: Været var bra helt til de siste 4 kilometerene. Da åpnet himmelen seg. Veien ned fra Høiås var forferdelig. Kald og jæ*%ig!

Konklusjon etter dagens ritt: Fornøyd med dagen, noen fler turer på terrengsykkelen vil hjelpe, formen er der den skal være, adrenalinet er fortsatt til stede.

En kommentar om “Rittrapport: Høiåsrittet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s