Straks klart for Stenhoggerrittet!

stenhoggern3
Første rekke av feltet, på starten i 2014. Halden Ck preget den første rekken

Nå er vi i gang med en ny uke, og jeg ser frem til neste konkurranse. Stenhoggerrittet går av stabelen på lørdag, og er mitt favorittritt av de lokale. Det er en ganske krevende løype, med to ganske krevende bakker. Bakkene går fra fjordsnivå og stiger henholdsvis 145 og 160 meter på 3 kilometer. Det er også mye sti i løypa, med en avsluttende runde i lysløypa på Nyborg. Selv med en krevende løype passer den for de fleste syklister!

——> Rittets hjemmeside <——

Start og mål er ved Idd SK´s lokaler på Nyborg, noen kilometer syd for Halden sentrum. Videre fra start går løypa innover Ørveien, til veien stopper ved Rustad. Her starter løypas første stiparti, med blant annet en morsom utforkjøring. Man runder syd for Ørsjøen, og 2 kilometer nordover, før det på ny er et stiparti som tar oss ned langs Iddefjorden. Fra fjorden kommer de to bakkene jeg skrev om tidligere, og begge to kommer innenfor 8 kilometer. Når man er ferdig med de to bakkene er det litt grus før løypa er på Nyborg igjen. Her går løypa videre rundt lysløypa, før det er mål på grusbanen.

Link til Strava og løypa finner dere her

stenhoggern
Løypeprofilen til Stenhoggerrittet

Idd SK arrangerer også to andre arrangementer, Monolittløpet og Ørsjødilten. Stenhoggerrittet inngår i en konkurranse som kalles «Idde-Bautaen», og den har du krav på hvis du deltar på alle tre arrangementene og er innenfor et tidskrav på 25% av vinnertiden. Gjennomfører du alle, men ikke på tidskrav får du utmerkelsen «Iddegranitten», en god gulrot for å delta på alle arrangementene.

Det som jeg syns er ekstra kult med dette rittet, er at det bygges på historien om det gamle steinhoggermiljøet som var her i byen. Løypa er lagt til mange av veiene de brukte for å frakte stein, og løypa går gjennom flere steinbrudd.

Jeg har allerede vært gjennom løypa et par ganger i år, og den ene gangen hadde jeg med meg en gjeng fra Rakkestad Sykkelklubb som skal delta. De var veldig fornøyd med løypa, og mente at det var den beste løypa de hadde syklet! Løypa er tørr og fin, og jeg tørr å påstå at det ikke har vært bedre forhold enn i år i rittets 5 år lange historie.

Det er meldt godt vær, så det er ingen unnskyldning for å ikke delta på Rittets 5. bursdag, og jeg håper så mange som står på startstreken klokken 12 på lørdag! Det blir rått!

Jeg hjelper dere gjerne med påmeldingen. Trykk her og meld dere på! Enklere blir det ikke!

Stiaaaaaan:)

medhaldenmottoppen

 

En kommentar om “Straks klart for Stenhoggerrittet!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s