Fantastiske Stenhoggern!

Artikkel fra Halden Arbeiderblad her

Bilderserie fra HAlden Arbeiderblad her

stenhoggern2.jpg
Foto: Rune Båserud

Stenhoggerrittet 2018 er historie, og for en dag det var! Strålende sol, hard, krevende og morsom løype og mange mennesker. At «lille» Idd Sportsklubb får til dette rittet år etter år er imponerende, og dette er et ritt som er kommet for å bli.

I år kom også mange bra ryttere for å delta, så det lå ann til å bli en hard dag. Fjorårets vinner var også på startstreken. Gøy at det kommer så mange sterke ryttere til byen og det jeg mener er det fineste terrengrittet i området.

Rittet kan oppsummeres ganske kort. Høy fart fra start og til første stiparti. Jeg kom meg inne som nummer 4 i skogen. Jeg hadde sett for meg å være en av de fem første, da det gjerne blir luker og skjer ting som er med på splittelser i det første terrengpartiet. Selvom jeg var tidlig inn i skogen, ble det luke. Frode Bokerød lå på plassen foran meg, og 100 meter inn i  skogen faller han og setter seg fast i ramma. Stien ble da blokka, og vi måtte stoppe. Det resulterte i at de to første fikk en stor luke, og jeg ble liggendes i gruppe nummer to, med to andre, og kjempe om 3. plassen. Beina var gode fra start, og jeg hadde mye å kjøre med. I gruppa mi lå fjorårets vinner og en annen tidligere hockeyspiller. Vi kjørte bra sammen og ble aldri tatt igjen. Opp mot stadion kjente jeg at kreftene begynte å  forsvinne og krampene meldte seg. Da la jeg meg foran den siste kilometeren opp til stadion og inn halve lysløypa. Da kunne jeg styre tempo og spare meg litt. Det var tanken. Når vi hadde kommet i halve lysløypa og hadde 5 min igjen av rittet, rykket vinneren fra i fjor. Jeg hadde ikke noe å følge med, men han tredje i gruppa fulgte. Takk for følget til de andre, og nå måtte jeg bare konsentrere meg om å ikke bli tatt igjen av neste gruppe. Der trodde jeg det lå flere sterke stisyklister, noe som ikke var positivt for meg. Jeg ble ikke tatt igjen, og kom i mål som nummer 5, drøye 4 minutter etter vinneren.

stenhggern5.jpeg
I mål som nummer 5. Foto: Torhild Huseby, Halden Arbeiderblad

 

stenhoggern
En slurk Coca Cola før de siste 3 kilometerene gjennom lysløypa. Foto: Rune Båserud

Fornøyd med at kroppen fungerte nesten til mål i varmen og at jeg klarte å presse kroppem hardt, men skulle gjerne vært noen plasser høyere. Ny makspuls ble det også, 204 er det nye nummeret.

Rittet er arrangert veldig bra og profesjonelt. Stort målområde og en stor bonus var bløte håndklær over hode og skuldre når man kom i mål. Det er noe andre ritt bør ta etter! Tusen takk for nok et år med et flott arrangement. Stenhoggern er virkelig kommet for å bli!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s