Sofaliggende med forvrengt sinn

medhaldenmottoppen

I dag skulle jeg egentlig syklet landeveisrittet Gylne Gutuer, som er en del av Norges Cupen. Det er et ritt jeg har gledet meg til lenge. Jeg har aldri kjørt det, bare lest og hørt om det, og motivasjonen for å gjøre det godt her har vært enorm.. Det som har trigget meg mest med dette rittet er at de fleste av de sterkeste syklistene i Norge deltar, samt at det er 31 gruspartier. Det er et veldig krevende ritt, og i år var det var det ca 30% av de startende som kom til mål ut i fra resultatlistene som foreligger pr nå.

Natt til torsdag ble jeg forkjølet, og har vært i dårlig form siden det. På fredag hadde jeg FTP test, som jeg kanskje burde stått over. Jeg vet jeg har forbedret meg mye de to siste månedene, og ville endelig klare et mål jeg satt meg for flere år siden. Graeme, treneren min, sa at jeg kom til  klare det fint, bare jeg gikk over til «the dark side» i 20 minutter. Selvfølgelig sa jeg ikke at formen var skrall, for da hadde han stoppa meg.. Selv med halvdårlig følelse boblet jeg at motivasjon og gikk i gang med testen. Jeg var noen watt bak å klare målsetningen, men neste gang går det. Selvom jeg kanskje burde stått over føler jeg ikke at jeg ble noe dårligere utover dagen eller neste dag, men i dag har det blitt værre.

fisklev_17h_kongsten_247-1
Arkivbilde: Pål Anders Thunæs

Jeg har vel egentlig skjønt siden fredag at det ikke var vits å reise til Stange for å kjøre Gylne Gutuer, for skulle jeg ha noen som helst sjans til å fullføre der måtte jeg være 100% og helst enda litt til. Selvom jeg har hatt i bakhodet at rittet utgår, har jeg på en eller annen rar måte sett for meg å starte. Gjemt bort at jeg ikke er i slaget, for å håpe at jeg skulle få en mirakelkur og bli frisk. Det er rart hvor mye motivasjon og konkurranseinstinkt gjør med hodet. Jeg blir helt tullete og eneste fokus er å prestere.

Nå ligger jeg her på sofaen og skal hvile til jeg er helt frisk. NM kommer om to helger, og da MÅ jeg være i form. Jeg kan ikke sjanse og ødelegge formen nå. Formen er veldig bra om dagen, og med en formtopp i vente kan det bli veldig bra! Til helgen er det også et viktig arrangement, klubbmesterskap i Fiskeklev. Jeg skal ha med meg en brostein som symboliserer klubbmesteren hjem!

Arrivederci!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s