NM 2018 done and dusted

nm1
Enter a caption

Norgesmesterskapet er nå over, og det har vært noe jeg har sett frem til med både glede og skrekk. Jeg har aldri kjørt et ritt med så gode ryttere før, og det skremte meg litt. Det var påmeldt 61 kontinental og proffryttere, og da lå det i korta at det kom til å gå fort..

Rittet var på 200 kilometer, og det gikk i en rundløype på 16 kilometer som skulle syklet 13 ganger. 1 km etter start kom rundens største utfordring, klatringen opp til Mokollen. Stigningen er på det meste 18%, og det er veldig bratt! Bildet over er fra bakken, og det er mye brattere enn det ser ut som.

Jeg ankom startfeltet 30 min før start, og da var det allerede mange som hadde stilt seg opp. Ca 60% av startfeltet hadde allerede stilt seg opp, og da kom jeg litt langt bak i rekkene. Jeg håpet å være langt fremme når bakken til Mokollen kom etter 1 km, men det var vanskelig med små og trange gater frem til bakken. Bedre ble det ikke at etter 700 meter kom dagens første velt, og den var rett foran meg. Jeg klarte ikke styre unna, og kjørte i grøfta uten å falle. Fort fikk jeg løs hjulet til en annen som som satt i hjulet mitt, og tilbake på veien. Heldigvis fikk ikke dette store konsekvenser annet enn at jeg mistet noen plasser. Sykkelen like hel, og beina stivnet ikke. Helt topp:)

Heldigvis gikk det greit over bakken første gang, og jeg satt godt med den første runden. Ut på andre runden gikk det betydelig fortere, og feltet ble splittet andre gangen vi klatret den grusomme bakken. Da kom jeg sammen med 10-12 andre i gruppen bak hovedfeltet, men vi kjørte oss greit opp igjen. De neste rundene frem til runde 6 gikk ganske greit. Jeg visste at fler og flere ryttere datt av og ble tatt tu av rittet, og følte jeg hang bra med. Ut fra hver sving var det fartsøkning, og det var sjeldent noe hvile. Sidevind var det også, og det bød heller ikke på noe særlig hvile.. Veldig motiverende og gøy å kjøre med proffene man ellers ser på TV! Boasson Hagen, Kristoff, Stake Laengen, Bystrøm og Holst Enger for å nevne noen, samt Joker Icopal og Uno-x var sterkt representert.

På 6. runden kjente jeg at kramper begynte å melde sin ankomst, og da måte jeg prøve å slakke litt opp bakken. Jeg trodde jeg lå godt ann i feltet, det var mye færre ryttere foran meg enn tidligere runder. Det gikk også betraktelig fortere denne runden. Jeg slapp meg sakte bakover, og plutselig var jeg ti meter bak hovedfeltet. Mange ryttere hadde stått av på forrige runden, uten at jeg hadde fått det med meg. Da lå jeg det altså bak feltet alene og kjempet en dødens kamp. Jeg hadde ikke sjans til å ta igjen hovedfeltet, og det var bare å prøve å komme seg til runding før jeg også ble  tatt ut. Hadde jeg ikke sluppet meg bakover i feltet, men holdt intensiteten oppe, hadde jeg nok dratt på meg skikkelige muskelsmerter og da hadde jeg også vært borte. Alt i alt hadde jeg nok ikke mer å gi i gårsdagens ritt, men det får være en grei debut selvom jeg gjerne skulle kjørt mer. Som man sier; neste gang! Nå vet jeg hvor lista ligger og selvom dette var noen hakk over et Norges Cup-ritt gleder jeg meg til det første Norges Cup-rittet på landeveien står for tur. Det er noe annet enn Halden & Aremark-karusellen for å si det sånn..

Med masse trening og trening og atter trening gleder jeg meg til fortsettelsen:)

 

Stian

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s