Snart jakttid, og kanskje også tid for «utstyrssjekk»

Nå viser kalenderen snart oktober, og for mange er det synonymt med at alarmen er på grytidlig i helgene. Elgjakten står for døren, og da gjelder det å komme seg opp før solen, koke kaffe og smøre brødskiven, kle på seg kamuflasjeklær og ta seg til jaktlagets oppmøteplass. Nå skal skogens konge stå for fall og elgbestanden skal holdes på ønsket nivå.

Jeg regner med at jegere er like opptatt av utstyr som vi syklister, og ofte er det kun det beste som er godt nok. Skinnende rifler, jaktdresser av høy kvalitet og stekepanna full av Stjernebacon er fellesnevnere i et jaktlag. Noe av det som er viktigst i jakt er samarbeidet jegerne i mellom, og der kommer kommunikasjonen inn. Jegerne er ofte langt fra hverandre og det er radiokommunikasjon det går i.

Sykkelklubben jeg sykler for er så heldig å ha en fantastisk samarbeidsparner i VHF Group og datterselskapet Wireless Communications, som er spesialister på radiokommunikasjon. De leverer merker som Hytera, Sepura, Icom og Damm. Her er det kvalitet som gjelder, noe også kundene deres beviser: Hovedleverandør til Politiet, Tollvesenet og Forsvaret i Norge og Sverige, samt Coca Cola, IKEA, Stockholm Maraton og Liseberg.

hytera.png

Hytera jakt og sikringsradio er Norges største og viktigste leverandør til Sikringsradionettverket. Sikringsradioen skriver på sine sider «Til forskjell fra vanlige håndholdte VHF-radioer ofte kalt jaktradioer, har SIKRINGSRADIOEN en infrastruktur bestående av basestasjoner høyt plassert i terrenget – der de fleste har direkte kontakt med en 110-sentral. Ved behov for akutt hjelp – kommer en raskt i dirkete kontakt med nærmeste 110-sentral selv om en skulle befinne seg i et område uten mobildekning. Det at radiosignalene går via en basestasjon, betyr også vesentlig lengere rekkevidde på sambandet. SIKRINGSRADIOEN ble utviklet av ildsjeler innen skogbruket på begynnelsen av 80-åra. Det var behov for et system som ivaretok sikkerheten til skogbrukeren. I dag nesten 40 år senere er infrastrukturen langt mer utbygget og er førstevalget blant mange med behov for godt radiosamband i utmarka – og som samtidig er opptatt av den ekstra sikkerheten SIKRINGSRADIOEN gir.». Dette nettverket er også mye sikrere enn mobilnettet, som ofte detter ut grunnet storm og strømbrudd. Basene til sikringsradioen har reservestrøm som holder i minst 4 dager, så det er veldig sjeldent det er brudd på Sikringsradioen. Er man opptatt av sin egen sikkerhet er dette et naturlig valg tenker nå jeg! Utvalget til Wireless Communications finner du her.

Noe annet som er verdt å nevne om Wireless Commnications er at de er Norges største leverandør til oppdrettsnæringen, hvor de også har laget en GSM-getaway som kobler sammen basene med 110-sentralene. De har også laget en automatisk alarmering med GPS posisjonering når noen faller i vannet. Det har reddet liv ved flere anledninger!

Er du ute etter en ny jaktradio, anbefaler jeg altså en av produktene Wireless Communication leverer. Her får du virkelig gode produkter som du kan regne med hjelper deg hvis uhellet er ute! Ingenting er vel værre enn å komme utfor et uhell når du er langt ute i skogen alene uten mobildekning..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s