Første stravafavoritten i Halden kommer her!

Nå er det klart for første artikkel i serien om Haldens mest populære Strava-segmenter.

I artikkelseriene vil tall og statistikk knyttet til de aktuelle segmentene bli lagt frem, og jeg vil ta en prat med enten den mannlige eller kvinnelige rekordinnehaveren for å få noen tips til hvordan ta rekorden på segmentet.

 

Det første segmentet som blir presentert er Aspedammen Int Climb2. Dette er Haldens mest populære bakke til bakkeintervaller, og den er en del av den populære Presebakkerunden. Det er flere forskjellige segmenter opp Bøkleva, men denne som begynner i svingen nederst er den mest brukte. Den er syklet 4161 ganger, og den kvinnelige og mannlige rekorden opp bakken er på 5:25 og 3:51. Kvinnen som har syklet raskest opp er Tove Alexandersson, og den mannlige fjellgeita er Ole-Petter Karlsen.

 

Segmentet stiger 104 meter på 1,7 kilometer, og har en gjennomsnittlig stigning på 6%. Under segmentets eneste serpentinsving er det 150 meter med over 20% stigning. Når man nærmer seg segmentets slutt så slakker det ut, før det stiger smått til slutt. Her er det altså partier som er veldig bratte og partier som er ganske slakke. Her er altså nøkkelen å få en god flyt både i de bratte og de slakke partiene.

Uten navn
Her, rett før svingen, begynner Aspedammen Int Climb2
Uten navn2
Her er serpentinsvingen hvor segmentest bratteste parti er.

 

Uten navn3
Ut av serpentingsvingen hvor det er over 20% stigning
Uten navn4
Etter 1,7 kilometer er segmentet over, og det slutter i enden av bildet

Redakjsonen (les: meg, Stian. Hørtes ganske proft ut med redaksjonen…) har tatt en prat med mannen som har rekorden opp Bøkleva. Ole-Petter Karlsen er en kjent syklist her i Halden, han har syklet både på Team Sepura og UCI terrenglaget Sepura XC Superior. Han hadde tidligere store mål på terrengsykkelen, (ref: https://www.ha-halden.no/sport/na-skal-han-bli-best/s/1-2906373-7040335) men har nå gått over til å bli en brosteinselskende landeveissyklist hvor sesnongens største mål er ritt som Ronde Van Vlaanderen. Ole-Petter besitter en perfekt kroppsform for klatring, han er en sterk rytter med mye watt på sine beskjedne 66 kilo.
Ole-Petter forteller om sin rekordtur slik:

  • Det var i 2014, hvor vi hadde klubbmesterskap i Halden CK. Vi var 15 stk som kjørte, og vi satt god fart fra start. Frode Bokerød kjørte hardt i starten, så jeg fikk god hjelp.

 

Ole-Petter har også noen tips til hvordan kjøre fort opp bakken.

  • Kjør sammen med andre som holder høy fart. Det er en stor fordel. Man kan spare mye på å ligge på hjul et stykke opp i bakken. Ligger man på hjul i 20 km/t en god stund i starten har man gode muligheter for en god tid. Slapp godt av i overkroppen og hold lett i styret samtidig som man ser et godt stykke opp i bakken. Jeg liker å sitte mye med relativt høy kadens.

 

Han forteller at han tror at noen kommer til å slå tiden hans opp Bøkleva.

– Thomas Engelsgjerd har nesten lik tid som meg opp bakken etter en langtur, så det er mulig å slå tiden min. Hvis noen slår den kommer jeg tilbake for å ta igjen rekorden i 2018 med hjelp av sterke ryttere som drar meg opp i starten av bakken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s