En natt på Kringla

For noen uker siden var jeg med Espen, sjefen på Kringla på jobb. Han har lenge spurt om jeg ville besøke han på jobb, og endelig passet det.

kringla3

Kringla Konditori er et konditori og bakeri med hovedbase i Tisdærn, og utsalgssteder og butikker har de i tillegg i Rakkestad og Askim. De lager det meste de tilbyr for hånd, og når man ser hvor mye og hva de lager i løpet av en natt, er man glad for at man driver med det man gjør. For et tempo de jobber i! Helt ærlig, jeg tror ikke jeg hadde klart en natt engang. De begynner å bake klokken 22, og holder på helt til alt er kjørt ut til butikkene i 7 tiden på morgenkvisten. Jeg fikk stor respekt for jobben de gjør, det går i ett hele natten. I tillegg er det veldig høy temperatur i bakeriet, noe som kommer av de store brødovnene. De koster på seg en pause i løpet av natten også, hele 3 minutter med frisk luft unner de seg… Gærninger! Det produserer som sagt mange brød, mange hundre, og ca 1000 fraller hver natt, så det er kanskje ikke tid til så mye annet enn baking i løpet av en natt.

Jeg er veldig glad i brødene og frallene de lager, og heldigvis har jeg kort vei til Kringla og Rema1000 som de leverer til. De leverer også ferdigsmurte baguetter og salater, så muligheter for nydelig lunsj er tilstede! Skal jeg personlig anbefale noen bakevarer blir det frallene, purker og Tistedalsbrødet. Tre favoritter som nesten daglig er på bordet hjemme.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

En annen ting som de tilbyr (som jeg har et elsk-hat forhold til) er konditorvarer. Kakene til Anne Berit…. Herregud de er magiske.. Jeg prøver jo å holde meg i relativt god form, så det sier seg selv at jeg ikke kan spise kaker hver dag, men det kunne jeg gjerne gjort. Kakene er helt enestående, og Silje og jeg har lagd vår egen favoritt. Den bestilte vi frøste gangen i bryllupet, og så hatt den i alle bursdager siden. Jeg gleder meg til neste bursdag for å si det sånn… 🙂 Sjekk bildene under for å prøve å ikke bli frista.

 

Kringla er med meg som støttespiller for andre året på rad, og jeg er veldig takknemlig for støtten og samarbeidet vi har. Støtt lokale, og støtt ekte varer!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s